Situatii in care este OK sa ii oferi copilului cadouri jucarii

Un copil rasfatat, care plange ori de cate ori vede o jucarie frumoasa, pe care si-ar dori-o in colectia sa, poate provoca suferinta pentru parintele care munceste pentru a-si putea permite un trai decent. Tocmai de aceea, trebuie sa ne dam seama cand sa cumparam si oferim cadouri jucarii celor mici, astfel incat acestea sa fie vazute ca o recompensa bine meritata si nu ca un motiv de a-i rasfata prea tare.

Tocmai de aceea, desi suntem iubitori si distribuitori de jucarii speciale pentru cei mici, am ales sa alcatuim rapid un ghid pentru parinti, astfel incat ei sa nu dea gres atunci cand vine vorba despre micutii lor. Si iata cum stau lucrurile.

Care sunt momentele in care este bine sa-i oferi copilului tau cadouri jucarii?

  1. Cand ia o nota buna la scoala

Are copilul tau o evaluare sau un test dificil de trecut? Atunci merita incurajat. Si nu doar incurajat cu vorbe, ci si rasfatat cu o jucarie. Nu trebuie sa fie ceva mare si foarte costisitor, ci mai degraba un rasfat mic, care sa-i arate ca eforturile lui au fost rasplatite. Insa, ai grija ca acest lucru

Ce trebuie sa stii despre jucarii este faptul ca acestea sunt o recomandare mai buna decat dulciurile. Prea mult zahar poate fi daunator pentru cei mici, mai ales daca ei nu consuma suficiente alimente sanatoase.

  1. Cand a facut ordine in camera

Una dintre cele mai importante activitati intr-o casa este ordinea. Ba mai mult, exista studii care arata ca o casa curata si ingrijita este capabila sa reduca nivelul de stres.

Drept urmare, inca de la varste fragede (5-6 ani) ii poti invata pe cei mici sa ia parte la procesul de curatenie, desfasurand activitati pe care le pot stapani.

De exemplu, stransul jucariilor este un exemplu bun de task pe care l-ar putea face fara prea mult efort. Desigur, nu trebuie sa-i pui pe copii sa mature sau sa aspire covorul, acestea fiind considerate activitati pentru cei care au trecut deja de varsta de 7 ani.

  1. Cand este vorba de un eveniment special

Aniversarile, sarbatorile sau alte evenimente speciale din familie pot fi considerate un prilej bun pentru a oferi copilului jucarii de tot felul. Iar secretul este sa combini jucariile cu alte materiale educative sau cadouri folositoare.

De exemplu, copilul tau poate primi un ursulet de plus pe care stii ca si-l doreste de mult timp, insa este ok daca ii oferi in dar si o carte. In felul acesta, am putea spune ca realizezi o imbinare a utilului cu placutul.

De asemenea, invata-l din timp cat de importante sunt cadourile folositoare precum periutele de dinti, pijamalele, paturile pufoase, canile pentru ceai, produsele de ingrijire specifice varstei si lista poate continua.

Printre jucarii, poti include si board games educative. Acestea au rolul de a dezvolta anumite abilitati precum atentia, puterea de concentrare sau de a crea strategii.

  1. Cand a facut o fapta buna merita cadouri jucarii

Ori de cate ori copilul tau face un gest frumos, cum ar fi sa ajute pe cineva sau sa-ti spuna o vorba buna, merita „premiat” cu o jucarie micuta pentru a intelege importanta gestului tau si pentru a-ti da seama ca impact puternic are o atitudine pozitiva si altruista.

Asadar, dupa cum poti observa in exemplele de mai sus, oferirea de cadouri jucarii este perfecta atunci cand se face ca o recompensa.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *