Reguli esentiale pentru un decor Feng Shui

Feng Shui si arta de a crea un decor Feng Shui reprezinta o provocare interesanta, pe care am acceptat-o si noi cu drag. Astfel, in acest articol, va oferim cateva sfaturi despre un decor realizat in stilul Feng Shui, astfel incat sa va dati seama ca nu este deloc dificil.

Cateva repede intr-un decor Feng Shui

Feng Shui inseamna crearea unui decor guvernat de trei energii deosebit de puternice. Mai precis, este vorba de Yian – energie feminina, linistita si iubitoare. Aceasta se aseamana cu energia materna si este deosebit de importanta intr-un camin. La aceasta se adauga Yang, energia masculina, aventuroasa, dar si un pic impulsiva si rece. Si desigur, nu putem uita de energia viatala, cunoscuta in arta Feng Shui drept Chi.

Si asa cum intuiti deja, crearea unui decor perfect din punct de vedere al acestei arte presupune imbinarea celor trei energii.

Regula numarul 1 pentru un decor Feng Shui: un decor cromatic armonios

Pentru o relaxare deplina, un decor Feng Shui este bazat pe combinarea unor culori care se potrivesc perfect. Acestea se regasesc atat in mobilier, cat si in culoarea peretilor si accesorii. De exemplu, suntem atenti atat atunci cand decidem cum sa zugravim o incapere, cat si atunci cand vine vorba de covorul pe care il vom aseza in acea camera.

Iar cand vine vorba de asortarea nuantelor, cel mai simplu este sa apelam la cele de timp pastel. Totodata, este bine sa ne rezumam la trei astfel de culori.

Cum sa creezi un decor Feng Shui

Cum sa creezi un decor Feng Shui

Regula numarul 2 pentru un decor Feng Shui: aranjarea mobilierului

Sa ne gandim mai intai de toate la dormitor. Expertii stilului Feng Shui spun ca patul este de departe cel mai important element. El domina spatiul. Astfel, acesta nu trebuie pozitionat catre usa. Cel mai bine il rezemam de unul dintre pereti.

O alta recomandare buna este ca oglinzile sa reflecte patul, pentru a spori comunicarea, libertatea de decizie si acumularea de energie pozitiva.

Stilul din incapere este unul aerisit, nu aglomerat. Trebuie evitatata pozitionarea dulapurilor deasupra canapelelor sau patului, astfel incat acestea sa nu blocheze campul vizual si implicit energia pozitiva. Acelasi lucru este valabil si in camera copiilor, acolo unde parintii au tendinta de a adauga tot felul de lucruri pe polite.

Dormitor in stil Feng Shui

Dormitor in stil Feng Shui

Regula numarul 3 intr-un decor Feng Shui: trebuie sa tinem cont de punctele cardinale

Partea din Nord a unei case ar trebui rezervata dormitorului, deoarece aceasta determina intimitate si linistite. Un dormitor pentru un cuplu tanar este perfect asezat in partea de Nord.

Insa, daca este vorba de o persoana care locuiesti singura, nu este recomandat ca dormitorul acesteia sa fie pozitionat in partea de Nord, deoarece va accentua sentimentul de singuratate si chiar izolare, aducand ceva probleme in ceea ce priveste comunicarea.

In cazul persoanelor care locuiesc singure, recomandam partea de Sud pentru dormitor.

Living Feng Shui

Living Feng Shui

Partea de Est este recomandata pentru bucatarie sau birou deoarece aceasta este cuprinsa imediat de energie pozitiva. De asemenea, ea este o idee buna pentru cei romantici, care vor sa se bucure de un rasarit perfect.

Partea de vest este potrivita pentru amenajarea camerei de oaspeti, reprezentand mediul prielnic pentru cei care trec pragul casei noastre.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *