Brazi si plante artificiale de Craciun – pro si contra

Cand vine vorba despre plante artificiale, am putea spune ca oameni se impart in doua tabereȘ pro si contra. Acelasi lucru este valabil si in cazul Craciunului, sarbatoarea pe care o asteptam cu nerabdare si de care ne apropiem cu pasi repezi. Asa ca daca nu ati pregatit deja calendarul advent, noi zicem ca este timpul sa o faceti. Si in timp ce va ganditi cu ce sa umpleti buzunarelele calendarului, noi o sa va prezentam argumentele pro si contro pentru brazi artificiali si alte plante care insotesc Craciunul 9la fel de artificiale si ele, desigur).

Brad artificial de Craciun

Brazi si plante artificiale de Craciun – argumente pro

Eco-friendly… oarecum. Nu poti sustine ca aceste elemente decorative sunt in totalitate ecologice. Iar asta pentru ca se foloseste destul de mult material plastic (si derivatele acestuia) in crearea lor. Insa, daca ne gandim la faptul ca un brad artificial este menit sa fie pastrat ani in sir, atunci ne dam seama ca ar inseamna o importanta economisire de brazi.

Insa, trebuie sa tii cont si de faptul ca unii brazi provin din locuri special amenajate si sunt crescuti tocmai pentru a fi folositi de Craciun. Asa ca nu te teme ca ai putea contribui la fenomenul de defrisare. Important este sa gasesti sursa potrivita pentru brazii tai.

Sunt usor de intretinut. O casa fara plante este oarecum pustie. Insa, daca esti genul de persoana care calatoreste des, nu ai timp sa uzi toate florile. Si dincolo de asta, florile nu au nevoie doar de apa, ci si de ingraseminte care sa le ajute sa se dezvolte armonios, lumina si un nivel potrivit de temperatura si umiditate. Asa ca da, niste plante artificiale, inclusiv un bradut, ar putea fi o sugestie buna.

Mai usor de intretinut. Atat brazii artificiali, cat si plantele sunt mai usor de pastrat, deoarece nu se scutura. Deci, nu vei fi nevoit/a sa aduci ace, frunze si petale.

Arata bine. Ai o multime de optiuni in ceea ce priveste acesti brazi si aceste plante artificiale. Iar unul dintre avantaje este faptul ca sunt foarte bogate. Asadar, pot fi decorate foarte frumos si nu vor lasa la vedere locuri goale sau neuniforme.

Brazi si plante artificiale de Craciun – argumente contra

Mai mult praf. Aceste plante, indiferent de marimea si dimensiunea lor aduna praf. Iar uneori, o Craciunita din material sau plastic poate fi mai dificil de curatat decat una naturala. O solutie ar fi ca dupa Craciun sa aduni toate aceste plante si sa le depozitezi in locuri in care sa nu ajunga praful.

Aroma de brad natural va lipsi. Iti va lipsi mirosul de brad natural. Ai putea compensa alegand niste lumanari cu aroma de Craciun, insa chiar si asa, aroma va fi putin diferita.

Pret mai mare. Initial, un brad artificial poate costa mai mult decat unul natural. Insa, avantajul consta in faptul ca in timp vei amortiza investitia. In felul acesta, iti vei recupera banii si te vei bucura de unul care arata la fel sau poate chiar mai bine decat unul natural. Acelasi lucru este valabil si pentru restul plantelor folosite pentru a decora mese sau pentru coronitele de Craciun.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *