4 idei importante pentru un decor in stil scandinav

Un decor in stilul scandinav este o alegere tot mai populara pentru locuintele moderne. Acesta se remarca prin armonia de culori, dar si disciplina creativa care se remarca in modul de aranjare al mobilierului. Ca sa nu mai vorbim de faptul ca stilul scandinav este atat de generos din punct de vedere la elementelor, incat poate fi adoptat chiar si de catre cei care nu dispun de resurse financiare foarte mari.

Si iata cateva idei pentru a obtine un decor in stil scandinav perfect:

Pereti simpli vopsiti in alb

Din cauza ca nordicii nu prea se bucura de lumina, iar vremea din acele locuri ii cam priveaza de razele blande ale soarelui, ei aleg sa vopseasca in nuante de alb peretii. Practic, nu ai cum sa dai gres in crearea decorului tau scandinav, daca adaugi prea mult alb. Iar cand spunem asta, ne referim atat la interiorul casei, cat si la exterior.

Partea buna este ca albul iti ofera libertate deplina atunci cand vine vorba de tablouri si rame foto, o idee excelenta pentru a personaliza un decor. Contrar asteptarilor, un decor in stil scandinav nu este rece, ci dimpotriva: cald si primitor.

Si apropo de alb, foarte populare in stilul scandinav sunt pardoselile albe. Nu o sa intalnesti prea des parchet in nuanta ciresului, ci mai degraba pardoseli care merg spre acest stil simplu, curat.

alb in decor scandinav

alb in decor scandinav

Detalii gri si negre…

Ce merge perfect cu nuantele de alb si defineste stilul scandinav? Daca nu ati ghicit deja, va spunem noi: gri si negru. Aceste nuante se regasesc in detalii, in elementele de decor. De exemplu, le poti intalni in decoratiunile de pe etajera, pernele de pe canapea, patura pufoasa asezata in fotoliu, covor si draperii.

Insa asta nu este tot. Nu te impiedica nimeni sa schimbi putin regulile jocului aducand pete de culoare. Ba dimpotriva, chiar este recomandat. Presara cu incredere elemente in nuante puternice si indraznete de galben, portocaliu, verde si albastru si nu se va supara nimeni.

Pe de alta parte, nu renunta la nuantele pastel. Rozul pudrat, din detaliile decoratiunilor, precum palariile lampilor/ veiozelor este aspectul care va capta privirea celor care vor trece pragul casei tale.

detalii gri si negre in decor

detalii gri si negre in decor

Lemn pretutindeni in decorul in stil scandinav

Un alt laitmotiv al unui stil scandinav este lemnul, datorita faptului ca acesta reprezinta o sursa de caldura. Astfel, lemnul, in starea sa naturala, este folosit pentru mobilier. Nu este vorba de lemn in nuante maronii, ci mai degraba de nuante care duc spre alb.

Nu poti vorbi despre decor in stil scandinav fara sa incluzi o etajera din lemn, o masuta de cafea tot din acelasi material sau rama unei oglinzi, frumos decorate.

Totodata, lemnul este prezent in dusumele masive, un alt element definitoriu pentru stilul scandinav.

elemente din lemn in decorul scandinav

elemente din lemn in decorul scandinav

Plante verzi

Pe langa faptul ca sunt o sursa de oxigen, plantele verzi arata perfect in decorul nordic. Fara aceste elemente de verdeata orice locuinta, indiferent cat de mult ai orna-o cu decoratiuni si fotografii, arata lipsita de viata. Astfel, este recomandat ca 2-3 plante verzi si sanatoase sa se regaseasca in punctele cheie ale fiecarei incaperi.

plante verzi in decor scandinav

plante verzi in decor scandinav

Acestea fiind zise, speram ca te-am ajutat sa afli esentialul in ceea ce priveste crearea unui decor scandinav. Si fiindca ne place mult acest subiect, promitem ca vom reveni cu detalii.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *